Comuna Seimeni este aşezată pe malul Dunării, în apropierea Cetăţii Capidava. Peisajul este plin de verdeaţă, mulţi amatori ai ieşirilor la iarbă verde fiind atraşi de frumuseţea crudă, sălbatică a acestor locuri. Comuna are trei sate componente: Seimeni, Dunărea şi Seimenii Mici.

Din luna iunie însă, comunitatea locală are un nou primar – Mitică Șerban. Candidatul independent la primăria comunei vine după o perioadă tumultoasă la cârma comunei, fostul primar, Lucian Blaj, fiind în imposibilitatea de a candida din cauza unor probleme cu legea. Odată ajuns în primărie, Mitică Șerban a dat piept cu greutățile: Fonduri insuficiente și nevoi multe. Însă încet, încet lucrurile trebuie să se așeze.

mitica-serban„Sunt multe de făcut aici. De pildă ar trebui schimbată conducta principală de apă, veche de mai bine de jumătate de veac. În prezent avem un proiect pentru alimentarea cu apă a satului Seimenii Mici. Executăm lucrările în regie proprie. Am forat un puț de apă nou, iar acum schimbăm magistrala stradală, făcută acum 50-60 de ani. Proiectul este foarte mare, dar îl facem treptat, cum avem bani. Anul acesta sperăm să terminăm de executat aproximativ doi kilometri din conductă principală. Din fericire, Consiliul Județean Constanța ne-a ajutat cu o parte din bani, repartizându-ne suma pentru execuția forajului pe care sperăm să îl terminăm până la sfârșitul lunii octombrie“, a declarat Mitică Șerban pentru Curier Local.

Dar aceste lucrări nu sunt nici pe departe singurele de care este nevoie în comuna Seimeni. „Avem un proiect privind reabilitarea drumului comunal 35 pe o lungime de 6,5 kilometri. Proiectul este deja depus la AFIR, avem toate actele în regulă, am trecut de inspecția în teren, mai avem nevoie de un ultim aviz și vom vedea dacă proiectul intră în finanțare “, a mai spus primarul Mitică Șerban.

Nu doar lucrările de mare infrastructură unt în atenția primarului Mitică Șerban. Acesta spune că intenționează, în viitorul apropiat, se reabiliteze și dispensarul comunal. „Vrem să reabilităm dispensarul din comună, care este foarte vechi. Este o lucrare foarte necesară, dar din păcate, este un efort considerabil. Vorbim despre aproximativ 150.000 de lei. Încercăm ca în bugetul de anul viitor să cuprindem aceste lucrări. Momentan nu avem disponibilitate financiară “, explicat șeful administrației publice locale de la Seimeni.

Pe lângă aceste lucrări, noul gospodar șef al comunei Seimeni spune că în prezent se fac lucrări la Planul Urbanistic General al localității, urmând ca în cel mai scurt timp să fie depus la CJC. „Se impune o inventariere a drumurilor și trebuie să finalizăm și cadastrarea și intabularea suprafețelor de pășune“, a conchis primarul Mitică Șerban.